O Szkole
Wydarzenia i Informacje
Bez kuchni ani rusz
Fryzjerstwo - Szkolenia
Fryzjerstwo na wesoło
Informacje o Przetargach
Koło krwiodawstwa
Praktyki zagraniczne
Świat Sportu
Szkolne Koło CARITAS
Szkolne koło PTTK
Technik Informatyk
Wiadomości z biblioteki
Z życia szkoły
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Studniówka 2018 – szampańska zabawa rozpoczęła odliczanie do matury

Zabawa studniówkowa tradycyjnie rozpoczęła okres stu dni dzielący uczniów klas czwartych technikum od egzaminu maturalnego. Nikt jednak na balu nie myślał o czekającym majowym egzaminie, wszyscy oddali się szampańskiej zabawie. Uczniowie naszej szkoły w tym roku bawili się 13 stycznia w sali bankietowej w Nowym Pilczynie przy muzyce zespołu Ane

Nasi piłkarze mistrzami powiatu w futsalu

Zawody rozegrano 9 lutego z udziałem ośmiu zespołów. Faza grupowa wyłoniła półfinalistów. W pierwszej parze ZSP Sobolew uległ ZSP 2 Garwolin 1:2, w drugiej LO Żelechów pokonało KLO Garwolin 4:1. W meczu o trzecie miejsce KLO pokonało gospodarzy 4:1. Wielki finał był jednostronnym widowiskiem, w którym piłkarze Dwójki pokonali rówieśników z Żelechowa 5:1.

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Pizza to potrawa kuchni włoskiej, obecnie szeroko rozpowszechniona na całym świecie. Jest to płaski placek z ciasta drożdżowego, posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem mozzarella i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu”. Najpopularniejszą pizzą jest Margherita.

Koło algorytmów maturalnych

Uczniów klas II, III i IV TI zapraszam do zgłaszania się do grupy zainteresowanej rozwiązywaniem problemów algorytmicznych i implementacją  w C++ algorytmów występujących w zestawach maturalnych w ostatnich latach. Skupimy się na zrozumieniu postawionych problemów algorytmicznych w taki sposób, aby wiedza stała się „uniwersalna” i możliwa do zastosowania w nowych zadaniach. Rozwiązania nowych zadań często opierają się na znanych od dawna algorytmach, które należy umieć zastosować.

Produkcja batonów owocowych - warsztaty

W dniach 5 stycznia i 4 lutego 2018 r. w ramach działalności szkolnego koła Detektywi Zdrowej Żywności  odbyły się warsztaty z laboratoryjnej produkcji batonów owocowych. Zajęcia prowadzili przedstawiciele firmy Brueggen  a uczestniczyli w nich uczniowie klas gastronomicznych. W czasie zajęć wykonano próby kilkunastu receptur , które oceniono organoleptycznie. Sprawdzano również wpływ różnych składników na teksturę i smak batonów. Próby batonów zostały przekazane firmie Brueggen celem dalszych analiz.

Podsumowanie konkursu frekwencyjnego za I semestr 2017/2018

Spotkaliśmy się na apelu z racji podsumowania I półrocza roku szkolnego 2017/2018. Dokonując podsumowania pięciu miesięcy pierwszego półrocza, zgodnie z założeniami regulaminu konkursowego pragnę poinformować, że:pierwsze miejsce zajęła klasa  II TE z 132 punktami,drugie miejsce zajęła klasa  I TŻ z 115 punktami,trzecie miejsce zajęła klasa  III TPS z 104 punktami.

Podsumowanie I semestru 2017/2018

W dniu 8 lutego 2018 odbył się apel podsumowujący pracę Szkoły w pierwszym semestrze roku szkolnego 2017/2018. Dyrektor Szkoły Ewa Flaga przedstawiła dane statyczne gratulując najlepszym klasom i uczniom.

Zaproszenie do udziału w konkursie fryzjerskim

Zapraszamy  do  udziału  w  II Ogólnopolskim  Konkursie Mody Fryzjerskiej „Kobieta w odcieniu patriotyzmu”, który odbędzie się dnia 14.03.2018r w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych  nr 2 CKP im. Tadeusza Kościuszki w Garwolinie. Celem konkursu jest m. in. promowanie kształcenia zawodowego, promocja zawodu fryzjer, rozwijanie i prezentacja młodych talentów, budzenie świadomości kulturowej i cywilizacyjnej poprzez modę. Konkurs obejmuje wykonanie fryzury stylizacji i makijażu.

Nasi uczniowie laureatami ogólnopolskich konkursów polonistycznych

Damian Imasz z kl. III TE zajął I miejsce w Ogólnopolskim Konkursie „Życie i twórczość Jana Kochanowskiego” organizowanym przez OLIMP SCHOOL. Również pozostali uczniowie naszej szkoły biorący udział w tym konkursie uplasowali się na bardzo wysokich miejscach: Mateusz Staros kl. III TPS – 5 miejsce w Polsce, Rafał Komar kl. III TPS – 8 miejsce, Szymon Kozicki kl. II TE – 12 miejsce i Kamil Mikulski kl. II TE – 13 miejsce.

Ginące zawody

Dzięki  współpracy ze Stowarzyszeniem Wspólnota Powiatowa młodzież naszej szkoły miała możliwość wzięcia udziału w warsztatach tradycyjnego wyrobu masła i sera oraz domowego wyrobu chleba .Wszystko to dzięki  projektowi  „Ginące zawody” w ramach realizacji zadania Województwa Mazowieckiego w obszarze „Kultura, sztuka, ochrona dóbr kultury i dziedzictwa narodowego” - zadanie „To także nasze dziedzictwo”.     


Środa, 21 Lutego 2018
imieniny: Eleonora, Feliks, Kiejstus

Program Mobilność edukacyjna Program Erasmus Plus

Poprzednia galeria
2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Tablica ogłoszeń
Ostatnio
2,981,636 unikalne wizyty

od 2007, M.Juszczak, A.Wyskwar
Si-fusion. Vse pravice pridržane. Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.